Czy ktoś ma pomysł, czy/kiedy fabryczne podgrzewane manetki będą dostępne? Wiem, że istnieją dobre opcje z rynku wtórnego (Oxford na przykład), ale miło byłoby mieć OEM-y, aby uzyskać dostęp do ustawień na wyświetlaczu.
Mam je na swoim, były na nim, kiedy go kupiłem, przypuszczam, że są Triumph OEMOtrzymałem tę odpowiedź od Triumph:
Dziękujemy za kontakt z Triumph Motorcycles America
Niestety, nie mamy konkretnej przewidywanej osi czasu, kiedy podgrzewane manetki mogą być dostępne dla tego modelu. Daj nam znać, jeśli masz jakieś inne pytania.
Z poważaniem,
Triumph Motorcycles America
Miałem nadzieję, że będą dostępne wkrótce, ale jeśli zdecydujesz się na Oxfords, daj nam znać, jak działają dla ciebie.![]()
CześćJest miejsce w bloku bezpieczników przeznaczone na "podgrzewane manetki", ale poza tym nie ma żadnych informacji. Nic na stronie internetowej Triumph, zapytałem dealera i otrzymałem tylko puste spojrzenie. Nie liczyłbym na to, że manetki Oxford będą działać. Kupiłem parę. Po przeszlifowaniu żeber na rurze przepustnicy wciąż nie mogłem zamontować manetki Oxford. Średnica zewnętrzna rury była większa niż średnica wewnętrzna Oxford i nie mogłem jej na siłę założyć. Jeśli znajdziesz rozwiązanie, daj nam znać.
Jakie to dziwne.Kupiłem dziś Speed 400 i wspomniałem o podgrzewanych manetkach OEM. Po sprawdzeniu okazało się, że zostały wycofane z listy akcesoriów i brak dostępnej daty dostawy.
Skontaktowałem się również z Ultimateaddons w sprawie ich podgrzewanych manetek i nie mają pojęcia, czy będą działać z przepustnicą Ride by Wire w tym motocyklu. Zasugerowali rozmowę z dealerem, a ten również nie wiedział. (Ślepy prowadzi ślepego).
To są Whites, takie same jak moje, zamontowane jako opcjonalne dodatki przed dostawą. Oxford był drugim wyborem, jednak te mają przycisk zintegrowany z lewym uchwytem, co czyni je mniej widocznymi.
To trochę sarkastyczne!Jeśli znajdziesz inny motocykl marki, który jest w 100% bezproblemowy, daj nam znać.
Nie "krytykuję" Triumph, po prostu dzielę się swoimi przemyśleniami i uczuciami opartymi wyłącznie na moich osobistych doświadczeniach. Jeśli ci się to nie podoba, nie musisz tego czytać ani krytykować.Możesz skategoryzować moją uwagę, jak chcesz.
400 to motocykl pierwszego roku, większość ludzi akceptuje, że będą problemy. To jest forum Triumph. Zakładam, że większość użytkowników forum uznałaby za niestosowne krytykowanie Triumph w ogóle.
Faktem jest, że niezawodność Triumph jest na równi z większością innych producentów.
Dziękuję za informację. Mam kilka pytań. Dlaczego użyłeś manetek "retro"? Gdzie podłączyłeś przekaźnik? Ile szlifowania żeber było wymagane? Spiłowałem je dla manetek Koso, ale i tak nie mogłem ich dopasować. Wydawało mi się, że średnica zewnętrzna rury przepustnicy, nawet po usunięciu żeber, była zbyt duża. DziękujęWłaśnie zamontowałem podgrzewane manetki Oxford 'Retro'. Ta praca nie jest dla osób o słabych nerwach lub niedoświadczonych/nie mających zdolności mechanicznych! Zajęło mi to ponad 4 godziny. Dodałem przekaźnik, ponieważ nie chcę, aby można je było włączyć przy wyłączonym zapłonie. Prawa manetka pasuje, ale trzeba dopilnować, aby żebra były dobrze spiłowane - użyłem Dremela. Na motocyklu też nie ma za dużo miejsca na kable. Kontroler został zamontowany na mojej poprzeczce kierownicy w moim 400X i wszystko działa dobrze. Jednak oryginalne podgrzewane manetki Triumph byłyby bardziej eleganckie i łatwiejsze w montażu, gdyby tylko były dostępne! Całe okablowanie jest do nich przygotowane. Nie użyłem okablowania Triumph, ponieważ oznaczałoby to przecięcie przewodów i być może w pewnym momencie wymienię manetki Oxford na Triumph. Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami, po prostu napisz do mnie.
Jeszcze raz dziękuję.standardowy 4-pinowy samochodowy przekaźnik 12 V 40 A typu B z serwisu eBay ze złączem wtykowym, nic specjalnego